Корисний Чизкейк по-полтавському (покроковий рецепт з фото)

Корисний Чизкейк по-полтавському , Ирина Могила

Ми всі звикли думати, що "чизкейк" - це дітище  американської кухні, але це не зовсім вірно.

Кремовий сир, дійсно, був винайдений в 19 столітті американцем Вільямом Лоуренсом , але перший чізкейк з'явився задовго до нього. Відомо, що у  Древній Греції і до нашої ери чізкейками   годували атлетів під час Олімпіади.  Нині цей десерт надзвичайно популярний в усьому світі. Не виняток і Полтава. Майже у кожному місцевому  ресторані чи кафе він обов'язково є  в меню. Чізкейк - не "найслухняніший"  пиріг, при охолодженні на ньому можуть з'явитися тріщини. Щоб уникнути такої проблеми, потрібно виконувати не складні  поради, про які ми розкажемо далі.

Отже, до вашої уваги рецепт Полтавського чизкейку.  Чому полтавського? Тому що у справжній класичний рецепт чизкейку входить м'який сир філадельфія. Ми ж скористаємося сиром кисломолочним 5%  від ТМ "ЗароГ".

Для тіста вам знадобиться:

50 г цукрової пудри

100 г холодного маргарину

дрібка солі 

1 яйце

165 г борошна (+ -)

Корисний Чизкейк по-полтавському (покроковий рецепт з фото) , фото-1

Для крема:

400 гр. Сир кисломолочний 5% жиру

2 столові ложки цукру

100 г вершків 35%

4 шт жовтків

4 шт білка

30 г борошна

Корисний Чизкейк по-полтавському (покроковий рецепт з фото) , фото-2

Основним інгридієнтом чизкейку є сир. Він має бути якісним. Сир "ЗароГ" ми перевірили у домашніх умовах. Зробити це просто. Технологи харчової промисловості радять  капнути кілька крапель йоду.  Якщо у сир додали крохмаль, він забарвиться у фіолетовий колір. Як бачимо, цого не сталося,  йод не змінив свого кольору.  Отже, сир натуральний і ми можемо продовжувати роботу. 

Корисний Чизкейк по-полтавському (покроковий рецепт з фото) , фото-3

Крок 1. Маргарин натерти на тертушці, додати борошно, сіль, і перетерти все в крихту. Додати яйце, цукрову пудру, замісити м'яке тісто. Якщо яйце велике - може знадобитися додаткова ложка (дві) борошна. Загорніть готове тісто у  харчову плівку і поставте  у холодильник на 30 хвилин.

Крок 2. Сир перетерти через сито або збити блендером до однорідної масси.

Крок 3. Відокремте білки від жовтків . В окремій ємності збити білки до стійких піків, потім перемішати з сирною масою.

Крок 4. У сир додати по одному жовтки, цукор, борошно - ретельно перемішуючи або збиваючи міксером . Туди ж виливаємо вершки. Включаємо духовку на 170 градусів.

Крок 5. Дістати тісто, розкачати завтовшки близько 4 мм між листами пекарського паперу. Випікати будемо в формі діаметром 20 см, тому розкачуючи тісто, враховуйте і висоту бортика:) Викласти тісто на пергаменті у форму для випікання.

Крок 6. Викладіть крем, розрівняйте. Сирна маса підніметься. Відправляйте в духовку на середній рівень і не вище! Далі все залежить від печі. Як було у мене: 40 хв. при 170 "З, 20 хв. при 150" З, 12 хв. при 125 "С. Ідеально пропікся, добре піднявся, не підгорів, злегка зарум'янився, не потріскався. Дайте пирогу охолонути в духовці з відкритими дверцятами близько години. Подавайте  чізкейк, притрусивши цукровою пудрою з улюбленим варенням, можна його прикрасити свіжими фруктами .  Зверніть увагу, що цукру у рецепті мінімальна кількість, а сир має 5% жиру, тому можно вважати цей рецепт дієтичним та корисним.

Смачного!

Корисний Чизкейк по-полтавському (покроковий рецепт з фото) , фото-4

Раніше ми розповідали: Вся права про молоко, яке ми п'ємо

Кілька фактів про йогурти для тих, хто дбає про красу та здоров'я

Чизкейк зарог сир кисломолочний рецепт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі