Новини компаній
15:00, 16 квітня
Які бувають ножі для м'ясорубки?
Новини компаній
Ножі для м'ясорубки - це одні із ключових компонентів в конструкції м'ясорубок, які встановлюються всередині їх корпусу. Такі деталі відповідають за розрізання та подрібнення м'яса й інших продуктів. Вони зазвичай мають гострі ріжучі краї, які обертаються з великою швидкістю, розрізаючи продукти на дрібні шматочки або фарш.
Способи виготовлення деталей
На сьогодні виготовляється достатня кількість різних модифікацій таких запчастин. Усі ножі для м'ясорубки можна поділити:
- ковані;
- штамповані.
Штампований тип набагато дешевший, але менш витривалий. В той час ковані ножі більш важкі, дорожчі та слугуватимуть вам довгий строк.
Як правило, ножі виготовляються із нержавіючої сталі за європейськими стандартами. Для того, щоб збільшити зносостійкість елементу, виробники досить часто покривають його хромом або кобальтом з добавками молібдену або вольфраму. Крім сталі, останнім часом можна зустріти ножі із чавуна.
Причинами заміни таких деталей можуть бути:
- Природнє зношування: після тривалого використання ножі можуть втратити свою гостроту та ефективність, особливо якщо вони використовувалися досить часто та для переробки твердих продуктів.
- Механічні пошкодження: ножі можуть пошкодитися при неправильному використанні або в результаті зіткнення з твердими об'єктами, такими як кістками та іншим, що може призвести до вигину або ламання ріжучих країв.
- Поява корозії: якщо ножі виготовлені з нержавіючої сталі, неправильне зберігання або використання в умовах високої вологості може спричинити корозію та пошкодження їх поверхні.
- Неналежне використання: неправильна експлуатація м'ясорубки з неправильними продуктами може спричинити поломку ножів.
- Низька якість матеріалу ножів: при виготовленні деталей із неякісного сплаву, вони бистро зношуються або пошкоджуються.
- Інші неполадки техніки: іноді причиною поломки ножів може бути несправність самої м'ясорубки, така як втрата режимів роботи або поломка механізму, який приводить ножі в рух.
Види ножів для м'ясорубки та критерії їх вибору
Як ми уже говорили ножі можуть бути штамповані, які зустрічаються в більш дешевих моделях, та ковані с високими показниками міцності.
Крім цього ножі можуть бути:
- односторонніми;
- двосторонніми.
Односторонні зустрічаються набагато частіше, а двосторонні служать значно довше.
За формою свого леза ніж для м'ясорубки може бути таким:
- з шаблевидною ріжучою сталлю;
- у виді серпа;
- зі зміщеною кромкою від центральної осі.
Перше на що потрібно звернути увагу – це форма ножа, оскільки це напряму впливає на його функції.
Від матеріалу з якого він виготовлений буде залежати строк його роботи. Не менш важливий і вид посадкового отвору, який може бути круглим, овальним, шестигранним чи квадратним.
В будь-якому випадку, перед тим, як купити ніж для м'ясорубки, ви повинні орієнтуватись на модель та свого виробник техніки. Це основні характеристики за якими потрібно в першу чергу шукати комплектуюче.
В Україні одним із найбільших магазинів з продажу запчастин до кухонної техніки являється “Майстер Плюс”. Це достатньо великий магазин де можна замовити ножі для м'ясорубки Zelmer, Bosch, Philips, Gorenje і будь-яких інших відомих брендів.
В магазині завжди великий асортимент в наявності та швидка консультація спеціалістів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
live comments feed...