• Головна
  • Сезон кукурудзи-2023: де купують, скільки коштує, як приготувати та чого боятися
13:30, 27 липня 2023 р.
Надійне джерело

Сезон кукурудзи-2023: де купують, скільки коштує, як приготувати та чого боятися

Сезон кукурудзи-2023: де купують, скільки коштує, як приготувати та чого боятися

У Полтаві вже розпочався сезон кукурудзи! Сьогодні її можна придбати в будь-яких полтавських ринках та супермаркетах.

Журналісти 0532.ua з’ясували, що на деяких прилавках Левади ціни на кукурудзу коливаються приблизно від 5 до 20 грн за качан. Загалом це все залежить від сорту рослини.

Кукурудза – не просто смачна, але й корисна. Один лиш качан містить багато вітамінів – B, С, D, E, К та інші. Також він містить пектини, які покращують травлення та сприяють роботі ендокринної системи. У розумних кількостях кукурудза корисна людям, які хворіють на запалення жовчного міхура та нирок. Про це нам раніше розповідала лікар-терапевт Олена Зоріна. 

Зазвичай кукурудзу вживають варену. Однак є низка інших рецептів, як смачно її можна приготувати. Серед них - кукурудза на грилі. Після такого рецепту ви точно не захочете її більше варити)

Інгредієнти:

- 6 качанів кукурудзи

- вершкове масло

- пучок свіжої кінзи

- 2 ч. ложки солі

- 2 ст. ложки порошку чилі

- 2 ч. ложки кмину

- 2 ч. ложки чорного меленого перцю

Приготування:

Змішати масло, кмин, перець, чилі кінзу і сіль до однорідної маси. Вилити половину суміші і змастити нею кукурудзу з усіх боків. Покласти кукурудзу (очищену від лушпиння і волокон) в розігрітий гриль до середньої температури (або духовку) на 20-30 хвилин. Час від часу перевертати качани, щоб кукурудза рівномірно присмажилася. Після того, як ви подасте кукурудзу на стіл, потрібно полити її залишком спецій.

Також можемо запропонувати інший рецепт - медова кукурудза на грилі

Інгредієнти:

- -8 качанів кукурудзи

- 8 ст. ложок вершкового масла

- ½ Ч. ложки солі

- 2 ст. ложки меду

- 2 ст. ложки оливкової олії

- свіжа петрушка

Приготування:

У невеликій мисці змішайте вершкове масло, сіль і мед, поки розігрівається гриль. Злегка змастіть кожен качан оливковою олією. Викладіть їх на гриль і, часто перевертаючи, обсмажте так протягом 15-20 хвилин. Коли кукурудза буде готова, змастіть кожен качан медової сумішшю, викладіть на таріль і посипте зеленню. При бажанні, можна подавати з додатковою порцією вершкового масла.

Взято за матеріалами відкритих інтернет-джерел.

Якщо кукурудзу правильно приготувати, вона вийде дуже смачною. Однак, коли ви надто полюбляєте варені качани, не варто їсти їх забагато, адже це може спричинити здуття шлунку, нудоту та діарею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кукурудза #рецепти #приготування
Оголошення
10:54, 8 травня
live comments feed...