• Головна
  • Матча чай: що це таке і як його готувати
Новини компаній
17:11, 21 травня

Матча чай: що це таке і як його готувати

Новини компаній

Важливою складовою японської чайної церемонії і взагалі культури цієї країни є чай матча. Для його приготування використовують класичний спосіб заварювання. Це досить старий напій, який п’ють уже кілька тисячоліть, але за межами Японії, у тому числі й в Україні, він став відомим не так давно. Зараз його пропонують майже усі чайні магазини й кав’ярні. Отже, варто розібратися, що він собою являє та чим відрізняється від інших, більш традиційних для нас різновидів.

Чай матча робиться з пудри молодого чайного листа, який попередньо подрібнюють, використовуючи спеціальні кам’яні жорна. Справжній продукт, що вважається найякіснішим, роблять на японських плантаціях. Врожай збирають у травні або на початку літа. У матча чаї у 137 разів більше антиоксидантів, ніж у звичайному зеленому, і в 70 раз більше, ніж в апельсинового соку. Саме тому він вважається продуктом, який має оздоровлюючий ефект, зміцнює імунітет та сприяє схудненню.

Матча чай: що це таке і як його готувати, фото-1

Особливості чаю матча

Його популярність у нашій країні пов’язана не лише з тим, що це екзотичний напій, який притягує до себе увагу. Відомо, що він дуже корисний для здоров’я, тому його часто обирають ті, хто дотримується принципів правильного харчування і веде здоровий спосіб життя. Матча-лате може стати чудовою альтернативою класичному капучіно, а якщо приготувати його на воді, то вийде прекрасний замінник фільтр-кави.

Такий чай добре бадьорить, але його дія більш м’яка й поступова, у порівнянні з кавою чи будь-яким міцним звичайним чаєм. Якщо випити навіть велику чашку, не буде посиленого серцебиття або підвищеної пітливості. Натомість, працездатність значно підвищується, людина може краще концентруватися на важливих речах, зберігає позитивний настрій надовго.

Щоб приготувати чай матча, потрібно:

  • Прогріти чашу за допомогою гарячої води. Потім необхідно протягом 10-15 секунд розмочувати вінчик, а далі витерти чашу насухо.
  • Бамбуковою мірною ложечкою засипати у чашу 2 грами матча, потім залити гарячою водою (60-80 мл). Її температура має не перевищувати 80 градусів.
  • Збити готовий чай зигзагоподібними рухами до однорідного стану. Процес вважатиметься завершеним, коли на поверхні з’явиться піна.

У кав’ярнях і чайних будинках часто пропонують класичний матча-лате з молоком. Тоді до готової матча суміші додають молоко, попередньо добре його збивши. Безпосередньо у напій заливається молочна піна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі

Оголошення
live comments feed...