• Головна
  • Під Полтавою пройшов фестиваль українських страв – з борщем із печі, дерунами від кумів, та сушами із сала (ФОТО)
16:30, 14 липня 2019 р.
Надійне джерело

Під Полтавою пройшов фестиваль українських страв – з борщем із печі, дерунами від кумів, та сушами із сала (ФОТО)

Під Полтавою пройшов фестиваль українських страв – з борщем із печі, дерунами від кумів, та сушами із сала (ФОТО)

13-го липня у Петрівці, у зеленій садибі родини Віталія та Марини Мостових, вперше відбувся колоритний та яскравий фестиваль українських страв. Для участі у ньому приїхали учасники із Полтави та Полтавської області. Переможця мало визначити конкурсне журі, кожен із членів якого мав різний фах, але об’єднувало їх головне – любов до традиційної української кухні та її страв.

Віталій Мостовий, який разом із дружиною вже три роки займається під Полтавою «зеленим туризмом», розповідає, що ідея фестивалю українських страв народилася у них давно. Цього року її, нарешті, змогли реалізувати. У планах – зробити фестиваль традиційним та розширити географію його учасників. Сам пан Віталій не лише приймав гостей як господар садиби, але й охоче акомпанував колоритним співачкам.

Конкурсанти готували свої страви на відкритому вогні у печі. Кожен із учасників намагався здивувати членів журі авторською стравою за особливим рецептом. Так, двоє кумів готували деруни та козацький куліш, два інших учасники дражнили гостей фестивалю пахощами мисливського плову, а одна із учасниць приготувала незвичайний український суші-сет, до якого входили крученики із баклажана, кабачка та сала.

Члени журі оцінювали усі страви не лише а смаком, але і за складністю приготування та способом подачі. У підсумку найкращі із конкурсантів отримали цінні подарунки від кожного із членів журі. Особливим призом був сюрприз від організаторів – день відпочинку у зеленій садибі родини Мостових «Золота сота».

Фестиваль запам’ятався не лише кулінарним змаганням. Впродовж цілого дня не території зеленої садиби для гостей «Золотої соті» співали народних пісень, влаштовували розваги та конкурси із розіграшем призів. Організатори частували відвідувачів фестивалю і смачними наїдками, і міцними (та не дуже) напоями. А на завершення кожен із гостей міг посмакувати українськими стравами, які готували учасники.

 Нагадаємо, раніше ми розповідали історію створення зеленої садиби "Золота сота", до якої вже три роки приїздять на відпочинок з усієї України.

#фестиваль #Полтавщина #Золота сота #Петрівка #українські страви #колорит #відпочинок
Оголошення
live comments feed...