• Головна
  • Уляна Супрун порадила замінити цибулю смаженою редискою
13:30, 8 травня 2019 р.
Надійне джерело

Уляна Супрун порадила замінити цибулю смаженою редискою

Уляна Супрун порадила замінити цибулю смаженою редискою

Сьогодні виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун оприлюднила  черговий резонансний пост.  Цього разу  пані Уляна розповіла, чим можна замінити цибулю, котра нині дуже виросла в ціні. Зокрема, вони пише: 

Сьогодні багато людей задумалися, якими продуктами можна замінити цибулю.  Багатьом вона не до смаку, викликає алергію, погіршує синдром подразненого кишківника та часом здається взагалі антисоціальним продуктом.

Виявляється, цибулю можна замінити на не менш корисні та поживні продукти.

-         Ріпчаста цибуля містить мало вітамінів та мінералів. Значно поживнішими є зелена цибуля та порей. https://bit.ly/2DV1aYr.

-         Вони містять багато кемпферолу. Це корисний для здоров’я судин флавоноїд, який наразі активно досліджують у зв’язку із потенційними протипухлинними властивостями. Кемпферолу багато в квасолі, молодих бобах, вині, малині, спеції гвоздиці та чорному чаї. https://bit.ly/2J8fMrt.

Тому можна обирати і ці продукти.

В пореї та зеленій цибулі багато вітамінів А, К, В6 та магнію. Ви здивуєтеся, але співставний вміст вітамінів та мінералів також в кропиві. Її можна додавати до зеленого борщу чи рису. https://bit.ly/2DVAZAK

Уляна Супрун порадила замінити цибулю смаженою редискою, фото-1

-         В цибулі є пребіотики — речовини, які полюбляє кишкова мікрофлора. Втім, розчинну клітковину цибулі можна замінити в раціоні коренеплодами: селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками. https://bit.ly/2fFHD36

-         Цибуля корисна для печінки. Вона знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів та зменшує запалення. Але лише в разі поєднання зі здоровим збалансованим раціоном.

-         Співставними і не такими антисоціальними продуктами можуть бути кріп, кориця, імбир, кінза та насіння коріандру. Це лише приклади продуктів, які корисні і запашні. Але жодні з них не є ліками.https://bit.ly/2J6nLWi https://bit.ly/302cSdg https://bit.ly/2Jb854b

-         Цибуля має специфічний запах завдяки летким сірковмісним сполукам. Якщо ми смажимо цибулю чи їмо її зі сметаною, то відбувається жирова екстракція — весь аромат вловлюється жирами і зберігається.

-         В часи, коли не було спецій, цибуля була знахідкою, адже робила їжу запашнішою. Але можна трохи зекономити та збагатити смак страв завдяки уже згаданим спеціям та зелені.

-         Ще один варіант — посмажити редиску. Редиска, як і цибуля, також багато на сірковмісні сполуки, і може дати певної солодкої гіркоти та аромату. https://bit.ly/2VWODOB

Уляна Супрун порадила замінити цибулю смаженою редискою, фото-2

-         Якщо ви любите додавати до страв смажену цибулю через смак та золотистий колір — зверніть увагу. Смаження продуктів до золотистої скоринки називаються реакція Майяра (Maillard reaction). Тоді цукри реагують з білками та відбувається карамелізація. Коли крохмаль розпадається від нагрівання до цукрів, а цукри утворюють мальтол і фуран, коричневі сполуки з карамельним і горіховим смаком. https://bit.ly/2SSf2HS

І тут зрада — продукти реакції Майяра шкідливі для здоров’я, і залучені в розвиток діабету, серцево-судинних хвороб та порушення роботи нирок. https://bit.ly/2DU3nDE.

Тож не переймайтеся — суп без засмаженої цибулі буде навіть корисніший.

Якщо вам дуже треба зробити паштет чи печеню ніжнішими, то потушкуйте замість цибулі багаті на клітковину та мінерали яблука груші, або уже згадані пастернак чи селеру.

-       І наостанок. Якщо ви все-таки купуватимете цибулю — вживайте її лише як частину збалансованого харчування, а не для лікування хвороб. Наразі авторитетних доказів, що цибуля має виключні лікувальні властивості не існує.

Натомість за останні десять років світове виробництво цибулі збільшилося на 25%. Саме через те, що люди використовують цибулю для лікування різних хвороб, а не споживають в їжу.https://bit.ly/2PQYe3L

До прикладу, цибуля не лікує застуду. Так, цибуля справді має певні бактерицидні властивості, але застуду викликають віруси. Якщо вам треба лікувати нежить чи хворе горло, краще випийте теплого чаю і поспіть. А проти грипу допомагають лише вчасна вакцинація та щоденна гігієна. Якщо ж у вас висока температура, то слід не шукати цибулю, а запланувати візит до лікаря. https://bit.ly/2H7Xtk8

Раніше ми розповідали Уляна Супрун похвалила Полтавщину за велику кількість врятованих сердець 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#цибуля #користь #вітаміни
Оголошення
live comments feed...