18:30, 25 квітня 2019 р.
Надійне джерело
У Полтаві обирали найкращу паску
Конкурс «Полтавський Великдень» державне підприємство «Полтавастандартметрологія» провело дванадцятий рік поспіль.
За цей час вже вдалося напрацювати добрі традиції, творче змагання кращих хлібопекарів прийшлося до душі як виробникам , так і споживачам з різних куточків області.
Як і раніше, цього року оцінювали випічку у 3 категоріях: «Масове виробництво» (великі партії), «Немасове виробництво» (ексклюзивні вироби та нестандартно оформлена випічка, що надійде у продаж у невеликій кількості), та «Виставкова продукція» (виставкові композиції, при створенні яких хлібопеки проявили максимум творчої уяви та фантазії). Переможців серед виробників, як масової, так і немасової продукції, як і раніше визначали у номінаціях: «Краща продукція за смаковими якостями» та «Краще оформлення паски».
Заявки на участь у конкурсі цьогоріч подали 8 підприємств. До складу конкурсної комісії крім дегустаторів з державного підприємства «Полтавастандартметрологія», увійшли представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації, Держпродспоживслужби у Полтавській області і кафедри технології та організації ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі.
Спершу журі оцінило зовнішній вигляд виробів, а потім найсмачнішу випічку визначали методом, так званої «сліпої» дегустації - коли дегустатори не знали, чию продукцію вони куштують. Звернули увагу члени комісії і на правильність оформлення споживчого маркування продукції, чи правдиво зазначив виробник перелік інгредієнтів, передбачених рецептурою, їх походження тощо.
За доброю традицією провели номінацію «Паска журналістських симпатій». Цього разу журналісти обрали продукцію ПП «Лубенський хлібозавод».
Як правило, конкурс «Полтавський Великдень» - це добра можливість для виробників не лише «себе показати», а й порівняти свою продукцію з товаром конкурентів, вислухати точку зору незалежних компетентних дегустаторів і, при потребі, вдосконалити власне виробництво, внести зміни до рецептур, запровадити нові технології чи навпаки відродити прадавні ще дідівські традиції виготовлення святкової випічки. Усі учасники конкурсу отримали перемогу в тій чи іншій номінації.
Раніше ми розповідали За православним календарем сьогодні - Чистий четвер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
live comments feed...