Галині Олексіївні Зубенко - 77 років.

Народилася у війну, ставши надією на життя для своїх батьків.

Сама багато чого бачила: і добро й зло, й щедрість і бідність, втрачала дорогих і найрідніших, і знаходила не менш важливих.

Життя готувало бабусі чимало дьогтю і меду, від того - має повний кошик мудрості, якою охоче ділиться.

А ще, сьогодні не розпочинає жодної справи без Божого благословення.

Можливо саме тому усе, що народжується з-під її рук - неймовірно красиве, легке та смачне.

Бабуся Галя - відома на всю Опішню кулінарка.

"Пшоно треба шоб всігда було помите і посушене.

А тоді 6-8 яєць.

Домашні лучче чим з магазіна.

І ото я б`ю яйця, два жовточки оставляю, і це все збиваю аж у шум, у мисочці.

А тоді пшоно у миску, і вилочкою бризкаю потрошку яйця. А ці два жовточки збиті стоять на конець.

Побризкала, і мукички.

І отак руками тру.

Пальчиками воно чуствується.

Качать нада десь із півчаса", - розказувала секрети нам одного разу бабуся Галя.

А нам подумалось: ці рецепти давніх страв, з премудростями кулінарними, правічними треба не лише зберегти, а й передати дітям, внукам.

А ще краще, якщо сама бабуся це зробить!

Ось так виникла ідея створити для вас, любі наші гості, Етно Гастро Придибенцію "Бабчин День".

Свято, на якому бабусі (не тільки бабуся Галя!) навчать, покажуть і розкажуть.

Придумали - зробили

Вже 19 грудня, у День Святого Миколая, першою, вчитиме готувати знамениту опішнянську качану кашу усіх охочих Галина Олексіївна.

Почути на власні вуха та спробувати зробити власними руками може кожен - як дорослий, так і дитина!

Зареєструватися та дізнатися більше про майстер-клас - тут:

https://opishnya.event.net.ua/cart/event?id=5488&fbclid=IwAR2w9Dj9Iq2zAEtCuWDUGbioN9p0TGtAHl_AYjYYM3X8V5eCVY49dZSzPEM

Беріть свою малечу та приїздіть гостювати, смакувати, творити разом з бабусею на "Старий Хутір".