Галині Олексіївні Зубенко - 77 років.
Народилася у війну, ставши надією на життя для своїх батьків.
Сама багато чого бачила: і добро й зло, й щедрість і бідність, втрачала дорогих і найрідніших, і знаходила не менш важливих.
Життя готувало бабусі чимало дьогтю і меду, від того - має повний кошик мудрості, якою охоче ділиться.
А ще, сьогодні не розпочинає жодної справи без Божого благословення.
Можливо саме тому усе, що народжується з-під її рук - неймовірно красиве, легке та смачне.
Бабуся Галя - відома на всю Опішню кулінарка.
"Пшоно треба шоб всігда було помите і посушене.
А тоді 6-8 яєць.
Домашні лучче чим з магазіна.
І ото я б`ю яйця, два жовточки оставляю, і це все збиваю аж у шум, у мисочці.
А тоді пшоно у миску, і вилочкою бризкаю потрошку яйця. А ці два жовточки збиті стоять на конець.
Побризкала, і мукички.
І отак руками тру.
Пальчиками воно чуствується.
Качать нада десь із півчаса", - розказувала секрети нам одного разу бабуся Галя.
А нам подумалось: ці рецепти давніх страв, з премудростями кулінарними, правічними треба не лише зберегти, а й передати дітям, внукам.
А ще краще, якщо сама бабуся це зробить!
Ось так виникла ідея створити для вас, любі наші гості, Етно Гастро Придибенцію "Бабчин День".
Свято, на якому бабусі (не тільки бабуся Галя!) навчать, покажуть і розкажуть.
Придумали - зробили
Вже 19 грудня, у День Святого Миколая, першою, вчитиме готувати знамениту опішнянську качану кашу усіх охочих Галина Олексіївна.
Почути на власні вуха та спробувати зробити власними руками може кожен - як дорослий, так і дитина!
Зареєструватися та дізнатися більше про майстер-клас - тут:
https://opishnya.event.net.ua/cart/event?id=5488&fbclid=IwAR2w9Dj9Iq2zAEtCuWDUGbioN9p0TGtAHl_AYjYYM3X8V5eCVY49dZSzPEM
Беріть свою малечу та приїздіть гостювати, смакувати, творити разом з бабусею на "Старий Хутір".