
Авторський проект 0532.ua
10:18, 14 квітня 2015 р.
Гостинність по-полтавськи: У грузина
Авторський проект 0532.ua
Сайт 0532.ua продовжує авторський проект, метою якого є оцінювання якості закладів відпочинку обласного центру Полтавщини.
Про проект
Його найголовніша мета - чесно розповісти Вам, друзі, про власні враження від того чи іншого закладу міста, у якому ми побували. Беремо до уваги як позитивні сторони, так і негативні, що впливає на підсумкову оцінку.
Не гарантуємо, що Ви відчуєте ті ж самі враження (хороші чи погані), що і ми у момент власного оцінювання.
Сподіваємося, наше ноу-хау Вам сподобається. Чекаємо на ваші коментарі під матеріалом.
Минулого разу ми з оцінювальним візитом завітали до Львівської майстерні шоколаду. Цього ж разу будемо говорити про Грузію, точніше про кафе грузинської кухні "У грузина".

У грузина
Відкрито: перша половина 2014 року.
Адреса: вулиця Гоголя, 32.
Час роботи: з 10-00 до 22-00 (без вихідних).
Кухня: грузинська, кавказька.
У нас в Грузії всі жителі - гурмани. Ресторани на кожному кроці і всі відмінні. Навіть у маленьких містечках готують фантастично смачно.
(Нана Чечелашвілі)
З чим у Вас асоціюється Грузія? Високі гори та вино? Звісно, ви праві, однак неповністю. Є ще одна частина побуту грузинського народу, яка вже не одну сотню років є однією з її головних візитівок - національна кухня.
Грузинські справи - це контраст пряного і гострого. Також широко використовуються овочі, як у якості самостійної страви, так і як доповнення до м'яса.
Досить розповсюдженим є твердження, що аджику (гостру пастоподібну масу, яка в основному подається до м'яса) винайшли грузинські кухарі, однак воно не зовсім вірне. Насправді ж аджику створили абхазькі чабани (пастухи овець).
"У грузина" відчинив свої двері лише у минулому році, однак за цей короткий час він вже встиг здобути своїх шанувальників. І ось нещодавно до "представництва Грузії у Полтаві" завітали і ми...
РОЗТАШУВАННЯ *****
Вулиця Гоголя знаходиться практично у центрі міста, тому із знаходженням кафе великих проблем не виникло.
Слід відзначити той факт, що кафе знаходиться поряд з готелем Palazzo****, що чудово підходить для заможних іноземців - гостей Полтави.
ІНТЕР'ЄР *****
"У грузина" має два зали - "червоний" та "синій" (або "темний"). Перший чудово підходить для сніданку/обіду/вечері компанії, яка складається максимум з 12 осіб, однак на наш погляд цей зал міг би бути трішки більшим.
Обидва зали оформлені у досить спокійний відтінках. Переважають темні кольори, однак вистачає також червоного та золотистого. Відзначимо, накидки на стільцях оформлені у вигляді грузинських чох - національних костюмів.
Напевно було б неввічливо не згадати і про музичну складову кафе. Тут все просто: коктейль "кавказько-грузинські мелодії" змішані з європейською плюс Григорій Лепс:)
ОБСЛУГОВУВАННЯ ***
Замовлення автора цих рядків складалося з хінкали (такі собі грузинські пельмені), оджахури із телятини (смажене м'ясо з картоплею) та, звісно, вино. Вибір пав на Киндзмараули (ქინძმარაული).
Вино принесли через декілька хвилин, а от страви лягли на стіл десь через півгодини.
Слід зазначити той факт, що автор цих рядків прийшов до кафе разом з невеличкою компанією, і готові страви всім були подані практично в один час.
30 хвилин для людини, яка нікуди не поспішає - незначний час, однак він може не підійти, наприклад, тим, у яких він обмежений під час, наприклад, обідньої перерви.
Страви були подані у абсолютному чистому посуді, а картопля - у невеличких сковорідках з автентичним шипінням, що, звісно, додає плюсів закладу та його персоналу.
Про негатив. Коли компанія на наступний день підраховувала скільки кому платити, виплив цікавий факт - підсумкова ціна замовлення виявилася на 15 гривень більшою за справжню (316 проти 301). Де вони ділися і за що - не зрозуміло.

ЦІНА-ЯКІСТЬ ****
Страви , безсумнівно, смачні. Готуються довго, однак це точно не впливає на їхній чудовий смак.
Так, що ми маємо? Салати - 18-70 гривень, перші страви - 28-75 грн., страви з риби - 60-110 грн., гарячі закуски - 32-80 грн., фірмові грузинські страви - від 38 гривень.
Звісно, вино (пиво тощо) також можна скуштувати як у грамовому еквіваленті, так і цілу пляшку. Найдорожче, як не дивно, Киндзмараули - червоне напівсолодке вино, що виробляється вже 73 роки. Ціна за пляшку - більше 300 гривень.
Загалом ціни можуть показатися трішки завищеними, але така ціна свіжості.
ІНТЕРНЕТ*
Ми годину намагалися зловити WI-FI у "червоній" залі - безрезультатно. За словами персоналу закладу, "з Інтернетом можуть виникати певні проблеми". Не знаємо як у кого, однак телефон навіть точку доступу не міг спіймати:( Це може показатися недоліком теперішній молоді, яка вже фактично не може жити без соцмереж.
ПІДСУМОК****
"У грузина" - досить добротне кафе для любителів м'яса, вина та грузинської кухні.
Відверто кажучи, через незрозумілість з підсумковим чеком та проблемами з Інтернетом спочатку назрівала "трійка", однак свіжість та смак страв зуміли переконати нас у "четвірці", яку з натяжкою ми ставимо у підсумку закладу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:38
Вчора
16:22
Вчора
13:24
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
15:55, 10 лютого
1
14:25, 3 лютого
live comments feed...