• Головна
  • Гоголь кулінарний - національна кухня в творах великого письменника
11:21, 4 квітня 2014 р.

Гоголь кулінарний - національна кухня в творах великого письменника

Цікавий захід вшанування великого письменника Миколи Гоголя провели у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара – приділили увагу українській кухні, що була згадана в його творах.   Кулінарна подорож за творами М. В. Гоголя «Національна кухня в творах великого письменника» не тільки була проілюстрована відеоматеріалами, її навіть змогли відчути на смак.

Подорож  стала продовженням низки заходів, присвячених 205-річчю з дня народження  М. В. Гоголя. Відвідувачам заходу запропонували віртуальну туристичну  подорож кулінарною Полтавщиною та смачні галушки, приготовлені студентами Полтавського університету економіки та торгівлі. Студенти знають не тільки як готувати, але й где дешевле купить курсовую.

Для участі у заході були запрошені представники управління культури, департаменту інфраструктури по туризму Полтавської облдержадміністрації,  викладачі, студенти Полтавського університету економіки та торгівлі, а також учні 11 «В» класу гімназії №31.

«Микола Васильович Гоголь був відмінним кулінаром. В кожному його творі дуже правдоподібно описані кулінарні сцени. Шанішкі-шанежкі, скородумки, пиріжки, млинці, прягли, коржі з колесо до воза від Коробочки і кулеб'яка з візігу для Чичикова. Такі смакоту. У селах України досі готують за старовинними рецептами.

Кожний пам'ятайте барвисту картину з чудові роботи Миколи Васильовича Гоголя «Ніч перед Різдвом»?  «... Пацюк роззявив рота, подивився на вареники і ще сильніше роззявив рот. У цей час вареник виплеснув з миски, ляснув в сметану, перекинувся на іншу сторону, підскочив вгору і якраз потрапив йому в рот. Пацюк з'їв і знову роззявив рот, і вареник таким же порядком відправився знову. На себе тільки приймав він працю жувати і ковтати » .З дитинства пам'ятаю цю сцену з фільму« Вечори на хуторі біля Диканьки »- товстий Пацюк чарівним чином поїдає смачні вареники. Цей епізод настільки майстерно зіграний, що вареників хочеться відразу і багато.» - розповила ведуча зустрічі Тетяна Нестулава.

Яскравим доповненням також була книжкова виставка «Кулінарно-етнографічна експедиція». Учні отримали інформаційні закладки та буклети «Родовід Гоголя».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гоголь #кулынарія
Оголошення
live comments feed...