• Головна
  • Що готують на Старий Новий рік у різних країнах світу
10:05, 13 січня 2014 р.

Що готують на Старий Новий рік у різних країнах світу

Як відомо сьогодні в Україні зустрічають Старий Новий рік. В цей день прийнято готувати щедрий святковий стіл. Газета "Порадниця" розповідає про такі традиції приготування святкового столу на Старий Новий рік у різних країнах світу.

У Франції свято не свято, якщо на новорічному столі немає смаженого індика. У маленьких кафе влаштовують лотереї, в яких можна виграти биту птицю, порося, ягня.

Виноград, горіхи, сочевицю подають новорічної ночі в Італії як символ здоров'я, довголіття, благополуччя.

Кожен кубинець, іспанець, португалець опівночі повинен з'їсти виноград: дванадцять ударів годинника - дванадцять заповітних бажань не кожний місяць, дванадцять ягід на щастя.

У Японії готують їжу з продуктів, котрі, як там вважають, приносять щастя: морська капуста дає радість, смажені каштани - успіх у справах, горох і боби - здоров'я, варена риба - спокій, бадьорість духу, ікра оселедців - щастя в сім'ї, багато дітей. Сім'я сидить на колінах навкруг низького столика, немає гамірних розмов і застільних пісень - ніщо не повинно відволікати від думок про майбутнє, про те, що чекає наступного року.

У польських родинах ви нарахуєте на столі 12 страв - так вимагає звичай. І жодної м'ясної. Обов'язково риба, яка вважається символом сімейного щастя та добробуту. А ще - грибний суп чи борщ, ячмінна каша з чорносливом, галушки з маслом, на солодке - шоколадний торт.

Майже те саме буде і на столах чеських та словацьких господинь, лише каша тут перлова і обов'язково є штрудель - рулет з яблуками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
live comments feed...