12:32, 3 січня 2014 р.
Рецепт пістного розсольника на Святвечір
Вже дуже скоро полтавці разом з усім світом святкуватимуть Святвечір, а наступного дня й Різдво. Як відомо 6 січня на вечерю необхідно приготувати 12 пістних страв. Тому, як один із варіантів, пропонуємо полтавцям приготувати смачний пістний розсольник із кус-кусом.
Для цього вам знадобляться:
300-350гсолонихогірків
100г кус-куса
4-5картоплин
1цибулина
1морква
1-2 ст.л.олії
сіль
перець
лавровий лист
зелень
Спосіб приготування:
Поставити 2,5 літра води на вогонь, паралельно нарізати вимиті і очищені овочі: картоплю - брусками, ріпчасту цибулю - невеликими кубиками. Солоні огірки та моркву натерти стружкою середнього розміру. На розпеченій сковороді прогріти в першу чергу олію, потім обсмажити 3-4 хвилини цибулю з морквою - доводячи овочі до розм'якшення.
У киплячу воду кинути картопляну нарізку, перець горошком і пару лаврових листів. На цьому етапі солити не варто, так як в солоному розчині всі компоненти довше розварюються.
До напівготової картоплі додати солоні огірки. Через 3-4 хвилини додати пасеровані овочі.
За 5-6 хвилин до закінчення варіння додати кус-кус, а також сіль. Вимкнути вогонь, останньою додати дрібно нарізану зелень і дати настоятися 2-3 хвилини.
Розсольник можна подавати з сметаною.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
live comments feed...