
Новини компаній
14:24, 26 жовтня 2023 р.
Як правильно пити чай пуер
Новини компаній
Не дивлячись на те, що в Україні цена чая пуэр стає все більш доступною, досі є люди, які ніколи не чули про цей чудовий напій. А ті, що чули, вважають, що він надто складний для щоденного вживання, і більше підходить для церемоній. Насправді, це не зовсім так!
Дійсно, китайські традиції чаювання говорять про дотримання певних правил. Вигадані вони були не просто так, і деякі з них дозволяють розкрити повний потенціал пуеру. Втім, є й такі правила, що більше створені для надання процесу чаювання урочистості. Тому китайські імператори використовували дані ритуали для того, щоб продемонструвати свою прихильність до високопосадовців, важливих іноземних гостей тощо.

Ще одне важливе уточнення – правила заварювання та вживання актуальні лише в тому випадку, коли мова йде про дорогі витримані сорти. Вони дійсно потребують правильного поводження з заваркою, суворого дотримання температури води (відповідно й посуду, який зберігає температуру необхідний час) під час заварювання. А ось звичайні, тобто доступні для широкого кола людей сорти, можна заварювати звичайним способом, як чорний чай. Звісно, краще знайти певний компроміс, застосувавши ті правила, які можна в наших повсякденних умовах.
Правила заварювання
Враховуючи, що пуерів існує кілька видів, і всі вони мають деякі відмінності, то складається враження, що їх потрібно заварювати різними способами. Це цілком логічно. Але, знову ж таки, дане правило стосується скоріш витриманих і ексклюзивних сортів. Якщо мова йде про класичний сорт, тобто на чай пуэр цена невисока, то не має значення – буде це шен або шу, процедура може бути однакова.
Загальна інструкція передбачає наступні етапи:
- Ополіскування заварника (бажано керамічного) окропом для нагрівання;
- Засипання заварки в посуд у пропорції 5 грам чаю на 200 мл води;
- Наливання гарячої води, витримка в декілька секунд і злиття води (це промивка заварки);
- Повторне наливання гарячої води, настоювання від 20 до 30 секунд;
- Розливання готового до вживання напою по чашкам або піалам.
Після того, як пуер буде розлито по чашкам до кінця, у заварку додають знову гарячу воду тієї ж температури, що й у перший раз. Це дозволить знову заварити чай. Дану процедуру можна повторювати кілька разів, в залежності від якості та віку купажу. Кожного разу треба збільшувати час настоювання, додаючи по 10-20 секунд. Остання заварка витримується приблизно 2-3 хвилини.
А ще варто зрозуміти одну важливу річ – краще заварити напій доступним способом, ніж взагалі відмовити собі у насолоді скуштувати неповторний та цілющий чай.
Рекомендації щодо вживання
Тепер потрібно перейти до того, як же пити даний чай. Тут є деякі моменти, які важливо враховувати, аби не розчаруватись цим смачнючим напоєм.
А саме:
- Обсяг випитого протягом дня пуеру не повинен перевищувати 400 мл;
- Пити чай на голодний шлунок не варто через підвищений рівень кислотності напою;
- Краще не вживати напій, особливо міцний, перед сном, навіть, якщо це більш заспокійливий шу;
- Під час підготовки до іспиту краще випити 2-3 невеликих чашок пуеру, ніж каву;
- Не варто пити даний напій при загостренні шлункових хвороб – панкреатиту, холециститу, виразці;
- Пуер може значно допомогти тим, хто страждає на цукровий діабет, адже він сприяє зниженню рівня цукру
Крім того, краще за все чай пуэр заказать у спеціалізованому інтернет-магазині, що працює з перевіреними постачальниками та виробниками. Лише тоді можна розраховувати, що напій дійсно сподобається, а ефект від його вживання буде максимально позитивним. Замовлення можна зробити безпосередньо на сайті, або ж за телефоном +380999239941.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
13:36, 11 квітня
4
10:58, Вчора
10
07:12, 7 квітня
live comments feed...