• Головна
  • Сезон кукурудзи: де купувати, як готувати, чого остерігатися
10:00, 7 серпня
Надійне джерело

Сезон кукурудзи: де купувати, як готувати, чого остерігатися

Сезон кукурудзи: де купувати, як готувати, чого остерігатися

Серпень – сезон кукурудзи. Купити її зараз можна на будь-якому із полтавських ринків або і у супермаркетах. Нагадаємо, минулого тижня ми розповідали, що на ринку у районі Південного вокзалу качани кукурудзи можна було купити всього по 3 гривні.

Сезон кукурудзи: де купувати, як готувати, чого остерігатися, фото-1

Загалом, у місті ціни вищі, у середньому її можна купити по 10-15 гривень за качан. Чому так дешево продають на ринку біля Південного, ми пояснювали у минулій публікації про "Хитрий" ринок.

У чому користь кукурудзи?

Кукурудза – не просто смачна, але й корисна. Про це нам раніше розповідала лікар-терапевт Олена Зоріна. 

За її словами, кукурудза є однією із найкорисніших серед злакових культур і містить багато вітамінів – B, С, D, E, К та інші. Також вона містить пектини, які покращують травлення та сприяють роботі ендокринної системи. У розумних кількостях кукурудза корисна людям, які хворіють на запалення жовчного міхура та нирок.

Втім, надміру захоплюватися стравами із кукурудзи також не варто.

У яких випадках кукурудза може зашкодити?

За словами лікаря-терапевта, зі стравами із кукурудзи потрібно бути обережними людям, які страждають на виразку шлунку, проблеми із кишечником. Адже після її вживання ці проблеми можуть лише загостритися. Крім цього, деякі люди мають алергію на кукурудзи та продукти із нею.

Навіть якщо ви дуже полюбляєте варені качани, не варто їсти їх забагато, адже це може спричинити здуття шлунку, нудоту та діарею. Також, якщо ви стежите за вагою, пам’ятайте, що кукурудза – продукт дуже калорійний.

Варити чи запікати?

Насправді, рецептів приготування кукурудзи багато. І це – не тільки різні способи варіння качанів у каструлі.

Можна, приміром приготувати запіканку «Маїс».

Рецепт наступний.

Вам знадобляться:

-Кукурудза – 6 качанів,

-Молоко – 0,5 склянки,

-Жирні вершки – 0,5 склянки,

-Сир «Чеддер», натертий - 0,5 склянки,

-Яйця – 2 шт.

Спосіб приготування

Кукурудзу потрібно очистити, зрізати із неї зерна скласти у форму для запікання. Молоко змішайте із вершками та збитими яйцями, додайте сир, перець та сіль. Цією сумішшю потрібно залити кукурудзу та відправити у духовку, розігріту до 180 градусів. Готувати 35 хвилин.

Кукурудза у фользі із лаймом чи лимоном

Є ще простіші рецепти запікання кукурудзи. Кожен качан потрібно покласти на окремий шматок фольги, вичавити сік лайма або лимона, додати перець, посолити, натерти часником, загорнути – і запікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.

І все ж таки – як варити?

Брати слід свіжі, непошкоджені качани кукурудзи. Помити їх, почистити. Краще одночасно варити однакові качанчики, щоб вони проварювалися рівномірно. Якщо великі не вміщуються у каструлю – розламайте навпіл.

Занурювати слід у киплячу воду. Підсолювати під час готування не потрібно, оскільки зерна стануть жорсткішими. Краще посипати сіллю вже під час їжі або за п’ять хвилин до готовності.

Якщо кукурудза молода, варити достатньо 20-30 хвилин. Якщо качани вже дозрілі – 40-50 хвилин. Якщо кукурудза вже «стара» (в середині-кінці серпня), варити її слід не менше двох годин.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кукурудза #Полтава #рецепт #користь #приготування #поради
Останні новини
Оголошення
live comments feed...