• Головна
  • Красива фотозйомка їжі – основні особливості
Новини компаній
15:30, 2 грудня 2021 р.

Красива фотозйомка їжі – основні особливості

Новини компаній
Красива фотозйомка їжі – основні особливості, фото-1

Фото страв – невід'ємна частина просування будь-якого ресторану. Фотографії завантажуються на сайт закладу, онлайн-програми меню для кафе, публікуються в соціальних мережах і навіть доповнюють паперове меню. Основна умова – вони мають бути якісними та презентабельними. Є кілька секретів фотографування їжі, розглянемо їх докладніше.

Освітлення

Щоб отримати чітку красиву картинку, досить яскравого денного світла. При такому освітленні фото виходить яскравим, але водночас максимально природним. Щоб досягти кращого результату, використовуйте додаткове обладнання – розсіювач та відбивач світла. При правильному їх використанні знімки будуть м'якшими, знизиться контрастність за рахунок усунення тіней і відблисків.

Композиція

Якщо ви не є професійним фотографом, використовуйте прості правила. Подайте умовну сітку, на перетинах ліній якої розмістіть акцентні елементи. Після цього розгляньте композицію з кількох ракурсів та виберіть найбільш вигідний. Бажаєте розповісти докладніше про якусь страву? Розмістіть інгредієнти для його приготування на одному фоні та сфотографуйте. Якщо страва сама по собі виглядає нудно, додайте яскравих акцентів. Наприклад, однорідні страви (суп-пюре, кашу) можна прикрасити гілками зелені.

Фактура та колір

Щоб надати продуктам більш апетитний зовнішній вигляд, використовуйте воду та олію. Наприклад, збризкайте водою свіжу зелень, вона виглядатиме яскравіше, а відповідно – привабливіше. Аналогічно можна надати «товарний вигляд» картоплі, змастивши її маслом, фруктами та овочами, збризнувши їх лимонним соком.

Жовтий, зелений, червоний, помаранчевий – ці кольори визнані найапетитнішими. Саме вони мають бути акцентними. Тоді як синій і фіолетовий рекомендують використовувати як тло. Для фотографії слід використовувати тільки теплу або холодну колірну гаму. Монохромні фото можна робити як яскравими, так і пастельними.

Оформлення страви

Важливе значення має посуд. Безпрограшний варіант – тарілки білого кольору, що поєднується з усім. Не варто переборщувати з декором – це здешевлює композицію.

Зверніть увагу на загальне тло. Усі елементи кадру мають виглядати гармонійно. Проте акцентом має бути лише страва.

Деякі фотографи пропонують зробити динамічні кадри - наприклад, процес вмочування шматочка стейка в соус. Таке фото лише «розігріє» апетит клієнта.

Існує величезна кількість цікавих ідей створення гарних та оригінальних фото. А хмарна POS-система СмартТачПос дозволяє експериментувати з формуванням меню, вибирати найцікавіші композиції, своєчасно вносити зміни, додаючи більш актуальні знімки. Завдяки сучасним технологіям ви можете оперативно поповнювати та оновлювати колекцію знімків страв. Але важливо, щоб фото були природними, адже якщо очікування та реальність не відповідатимуть, це розчарує клієнта. Увага до деталей, досвід та практика допоможуть – і ви неодмінно навчитеся робити «смачні» фото.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
live comments feed...