• Головна
  • Чим відрізняється латте від капучіно
Новини компаній
17:00, 6 листопада 2021 р.

Чим відрізняється латте від капучіно

Новини компаній

Обсяги світового споживання кави збільшуються з кожним роком. І не дивно, адже це дуже смачний напій, який, до того ж, корисний для здоров'я. А ще підвищенню попиту сприяє велика різноманітність напоїв, приготованих на основі кави. Зокрема – капучино та латте.

Ці два види стали особливо популярними, їх подають у ресторанах, пунктах швидкого приготування, їх можна купити у вендінговому автоматі. А ще можна замовити каву в офіс для кавоварки, щоб налаштуватися на роботу, отримати необхідний заряд бадьорості. Але який саме напій вибрати?

Для непосвяченої людини, що латте, що капучино є просто кавою з молоком. Але насправді різниця між ними є. Звичайно, склад однаковий, адже обидва напої готують на основі еспресо з додаванням молока. Відмінність полягає у пропорціях, а також способах подачі та вживання.

Чим відрізняється латте від капучіно, фото-1

Особливості латте

Для його приготування потрібна кава арабіка, природно, натуральна. Спочатку готується еспресо, потім створюється той самий латте, для якого характерні три шари:

  • Нижній шар - молоко;
  • Середній шар - власне еспресо;
  • Верхній шар – повітряна молочна пінка.

Таке суворе дотримання шарів забезпечує напою гарний вигляд, чому його прийнято подавати в прозорій склянці – щоб покупець міг насолодитися не лише смаком, а й естетикою. Оптимальна ємність склянки становить від 250 мл до 370, але бувають і винятки. Це може здатися великим обсягом для кави, але на це є проста причина – кількість еспресо невелика, а основна частина напою припадає на молоко та пінку.

Особливості капучіно

Капучино відомий уже давно, його ще пили монахи капуцини, що й стало приводом для назви напою. За класичною схемою готується він так – у чашку наливається еспресо, потім додається молоко та зверху створюється пінка. У вишуканому ресторані відвідувачам приготують капучино вручну, але зробити це буде складно. Простіше придбати кавоварку з опцією капучинатора, який збиває молоко до утворення необхідної пінки.

На відміну від латте, капучино можна перемішувати, тому що шарів у чашці все одно не видно. Натомість у процесі змішування інгредієнтів напій отримує той самий насичений смак із багатьма відтінками, за який його цінують у всьому світі.

Висновки

Отже, підбиваючи підсумки, можна визначити різницю між латте та капучино. А саме:

  • Пропорції молока до кави – у латте більше, ніж у капучино при однаковому обсязі еспресо;
  • Піна – у капучино вона щільніша і густіша, може витримати чайну ложку цукру, тоді як у латте піна м'яка;
  • Смак – латте має більше молочного смаку, для капучино ж характерний яскраво виражений кавовий присмак;
  • Посуд для подачі - для капучіно оптимальним варіантом є чашка з розширеним верхом, через що зберігається щільна пінка. Латте подають у прозорих склянках, щоб можна було побачити красиві шари.

Але є й дещо спільне. По-перше, високі вимоги до якості сировини, тому краще замовляти каву у зернах Харків в інтернет-магазині Coffee Box. Якість зерен сильно впливає на смакові властивості напою. По-друге, обсяг еспресо однаковий, тому думка, що у латте менше кофеїну, ніж у капучино – помилково. Просто кава відчувається не так яскраво завдяки більшій кількості молока.

По-третє, обидва напої мають чудовий смак, і здатні подарувати не тільки заряд бадьорості, а й стати джерелом прекрасного настрою на весь день. Ну а якому саме віддати перевагу - питання суто індивідуальне, і розібратися в ньому можна лише спробувавши обидва варіанти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
live comments feed...