13:05, 29 квітня 2013 р.
На Полтавщині визначили, чия паска найсмачніша та оригінальніша
Хлібопеки Полтавщини змагалися,чия пасхальна випічка найкраща
Державне підприємство «Полтавастандартметрологія» вже шостий рік поспіль провело обласний конкурс-дегустацію «Полтавський Валикдень». Як повідомили у прес-службі підприємства, захід мав на меті об’єктивно та неупереджено визначити, паски яких місцевих хлібопекарів не лише найсмачніші та найпривабливіші, а й відповідають усім вимогам за якісними показниками.
Довести, що вони не бояться здорової конкуренції і готові позмагатися за звання виробників найсмачніших пасок, не побоялися 7 хлібопекарних підприємств Полтавщини, які представили на суд журі близько 20 видів продукції, в числі якої, як вироби масового виробництва, зняті, як-кажуть, з конвеєра, так і «немасова» продукція, яку збираються виготовляти на замовлення маленькими партіями. Серед учасників конкурсу були і великі хлібозаводи, і міні-цехи. Зокрема, «Полтавський хлібзавод «Південний», ПП «Хорольська механізована пекарня», приватний підприємець Ляшко Р.В. (м. Лубни), ПП «Лубенський хлібозавод», ТОВ "Українсько — словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський», ТДВ «Миргородський хлібозавод» та ТОВ «Фудмережа».
Визначало, чиї вироби найкращі, компетентне журі у складі фахівців ДП «Полтавастандартметрологія», обласної асоціації «Полтавахліб», кафедри технології та організації ресторанного господарства Полтавського університету економіки та торгівлі та головного управління держсанепідемслужби в Полтавській області.
Очолила журі генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія» Алла Миронова.
«Паску глядацьких симпатій» обирали найнезалежніші учасники цього дійства — журналісти, яких теж залучили до дегустації. Тож, завдяки конкурсу, споживачі теж матимуть можливість озброїтися інформацією, чиїм виробам їм віддати перевагу, завітавши у передсвяткові дні до крамниць.
Кожне підприємство повинно було підтвердити безпечність та якість використаної сировини і готової продукції відповідними посвідченнями про якість, а також відзвітувати про походження (країну виробника) імпортних складових, як то родзинки, мак, цукати, тощо.
Як і в минулі роки, змагання проходили у двох номінаціях: краще оформлення паски та краща паска за смаковими властивостями. Кожна з яких в свою чергу передбачала дві категорії: вироби масового виробництва та немасового виробництва (ексклюзивні вироби та нестандартно оформлена випічка, що надійде у продаж у невеликій кількості). За традицією найсмачніший великодній хліб визначали методом так званої дегустації «наосліп». Усі зразки закодували і дегустатори оцінювали не продукцію конкретного виробника, а зразок під певним номером.
Крім того, що вся конкурсна продукція порадувала своїми смаковими властивостями, цьогоріч немасові вироби відрізнялися надзвичайно оригінальним оформленням, а деякі являли собою справжні шедеври кулінарного мистецтва. Паски у вигляді храмів, велетенських яєць, вироби, прикрашені смачними казковими фігурками чи навіть картинами... Тож усіх без винятку виробників відзначили дипломами у тій чи іншій номінації.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:00
Вчора
16:13
Вчора
15:12
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
10:32, 3 грудня
09:16, 7 грудня
11:21, 5 грудня
19:00, 10 грудня
19:00, 10 грудня
live comments feed...