• Головна
  • Розповіли, чому ростуть ціни на продукти
10:00, 13 лютого
Надійне джерело

Розповіли, чому ростуть ціни на продукти

Розповіли, чому ростуть ціни на продукти

Майже щодня у супермаркетах України зростають ціни на різноманітні продукти - від круп до овочів.

Виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів УНН  про причини такого зростання цін на яйця, курятину та хліб.

“Що таке яйце? Це результат достатньо складного технологічного процесу. Тобто 60% яйця — це комбікорм, це кукурудза, це за минулий рік зростання ціни на світовому ринку. Яйце — це мікроклімат. Тобто це енергоносії, які виросли в ціні, які напевно будуть зростати й далі. Яйце — це заробітна платаня персоналу, що обслуговує, а з першого січня на 22% зросла мінімальна заробітна плата. Зараз собівартість яйця приблизно 2-2,50 гривні, а десяток - 25 гривень. Це пряма собівартість. Накиньте ще приблизно 5-7 % рентабельності, плюс надбавку, плюс пакування й у вас буде яйце на сьогодні - 35-40 гривень за десяток. Насправді ви маєте розуміти, що все те, що зверху накидається на виробника він це миттєво кладе у собівартість своєї продукції. Так от, власне, і далі буде зростання ціни на 5-7%”, — наголосив він.

Із курятиною те саме - м'ясо дорожчає разом із комбікормами, продовжив Пендзин.

“Курятина, так само як і яйця, — результат промислової діяльності. Максимум 7% зростання ціни. З хлібом, ймовірно, буде щось подібне. Ось такі мої прогнози. Вже не так багато, тому що все що могло, воно вже відбулося через енергоносії”, — додав Пендзин.

Читайте також: Уряд визначив перелік категорій дітей, яких прийматимуть у дитсадки у першу чергу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ціни #супермаркети #м'ясо

Коментарі

Оголошення
live comments feed...