15:30, 12 листопада 2020 р.
Надійне джерело
Існування більшості ресторанів і кафе під загрозою - заклади можуть втратити основну частину доходів
Заклади громадського харчування отримують основну частину виручки саме протягом вихідних. У суботу та неділю ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари - 40%, піцерії і кальянні - 35%, фастфуд - 31%, а кондитерські - 30%.
Про це свідчить дослідження від системи автоматизації Poster, якою користуються більшість українських закладів.
Під час дослідження Poster проаналізував роботу близько 5000 закладів України. Дані являють собою сукупну неперсоналізовану статистику і взяті за період з 6 січня по 8 листопада 2020 року.
Карантин вихідного дня призведе до різкого спаду виручки закладів, а постійні витрати при цьому залишаться тими ж. Для ресторанного бізнесу - це робота в збиток.
"Якщо в будні дні від 50-70 чеків, та у вихідні - 100-150. Зараз немає наповнення залу. Навіть у вихідні столики зайняті лише наполовину. Але хоча б це дає нам можливість вижити. І якщо нас закриють на карантин - це, мабуть, буде крапкою у нашій діяльності", - розповіла працівниця мережі закладів "Челентано" Марія Демиденко.
Раніше ми повідомляли про ретсораторів, які вийшли на протест у Полтаві.
Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
live comments feed...