• Головна
  • Існування більшості ресторанів і кафе під загрозою - заклади можуть втратити основну частину доходів
15:30, 12 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Існування більшості ресторанів і кафе під загрозою - заклади можуть втратити основну частину доходів

Існування більшості ресторанів і кафе  під загрозою - заклади можуть втратити основну частину доходів

Заклади громадського харчування отримують основну частину виручки саме протягом вихідних. У суботу та неділю ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари - 40%, піцерії і кальянні - 35%, фастфуд - 31%, а кондитерські - 30%.

Про це свідчить дослідження від системи автоматизації Poster, якою користуються більшість українських закладів. 

Під час дослідження Poster проаналізував роботу близько 5000 закладів України. Дані являють собою сукупну неперсоналізовану статистику і взяті за період з 6 січня по 8 листопада 2020 року.

Карантин вихідного дня призведе до різкого спаду виручки закладів, а постійні витрати при цьому залишаться тими ж. Для ресторанного бізнесу - це робота в збиток.

"Якщо в будні дні від 50-70 чеків, та у вихідні - 100-150. Зараз немає наповнення залу. Навіть у вихідні столики зайняті лише наполовину. Але хоча б це дає нам можливість вижити. І якщо нас закриють на карантин - це, мабуть, буде крапкою у нашій діяльності", - розповіла працівниця мережі закладів "Челентано" Марія Демиденко.

Раніше ми повідомляли про ретсораторів, які вийшли на протест у Полтаві.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

#ресторан #карантин вихідного дня #кафе #обмеження #коронавірус
Оголошення
live comments feed...