• Головна
  • Без людних весіль та банкетів: від завтра заклади харчування працюватимуть за новими правилами
11:15, 4 червня 2020 р.
Надійне джерело

Без людних весіль та банкетів: від завтра заклади харчування працюватимуть за новими правилами

Без людних весіль та банкетів: від завтра заклади харчування працюватимуть  за новими правилами

3 червня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про послаблення карантинних обмежень вже з 5 червня. Відтак, серед іншого в Україні дозволили роботу закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів. Вимог до власників закладів чимало.

Зокрема, такі:

- температурний скринінг усих працівників перед початком зміни

- біля входу у заклад розміщення санітайзера та місця для обробки рук

- дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, аби унеможливити контакт між відвідувачами з різних боків

– забороняється самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу;

– забороняється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб;

– забороняється приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);

– забороняється функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;

– у закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори повинні видаватися персоналом на прохання відвідувача.

Працівники громадського харчування повинні регулярно мити руки з милом та обробляти їх антисептиками, утримуватись від дотиків обличчя. Відвідувачі мають обробляти руки антисептиком перед входом на територію закладу громадського харчування; дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 м, заходити до закладу та пересуватись по ньому вдягненими в захисну маску, що прикриває ніс та рота (крім часу сидіння за столом з ціллю приймання їжі та/або напоїв).

У закладі громадського харчування:

– маркування для перебування у черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м;

– відстань не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільного перегородкою;

– меню розміщується для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення;

– дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу. Прибори й кондименти до напоїв (цукор, мішалки, трубочки) мають бути в індивідуальній упаковці.

Читайте також: Коли в Україні відкриють кінотеатри

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ресторани #робота #карантин
Оголошення
live comments feed...