17:30, 7 грудня 2019 р.
Надійне джерело
У Полтаві спробували равликів на фотовиставці традиційних страв Сумщини
6 грудня о 15:00 у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбулось відкриття фотовиставки “Смаки Сумщини” та дегустація гастрономічних смаколиків від сумських виробників.
Захід створений у рамках проведення “Днів Сумщини” в областях України та відзначення 80-ї річниці утворення Сумської області. Метою фотовиставки є промоція Сумської області через візуальні образи смаку, які акцентовані у художній фотографії, розвиток внутрішнього туризму та формування гастрономічних турів між Полтавщиною та Сумщиною. Картини створені професійною художницею Наталією Кармазіною, яка і виступила однієї з організаторів заходу.
Начальник відділу туризму та промоцій Сумської облдержадміністрації Юрій Гладенко розповідає:
- Сумщина - це край благодатний, який вміє здивувати, вміє частувати. А головне, що ми вміємо мандрувати. Дуже хочеться, щоб з Полтавщини було багато туристичних груп. Щоб приїжджали, дивувалися, коштували і відповідно отримували задоволення. До вас привезені цікаві роботи, які показуюсь, що вирощується безпосередньо на території Сумщини, що вирощують наші місцеві фермери. Дуже хочеться, щоб ви отримали велике задоволення від побаченого. Ми привезли із собою смаколики – це все місцеві товаровиробники. Вони завжди нам допомагають і супроводжують по всім заходам. Дякую Полтавщині за дуже добрий прийом.
Усі присутні мали змогу продегустувати тверді сири із сироварні “Оберіг” – чорний, мраморний, з коноплі та сир з портвейну. Гості куштували смаколики від ферми “Екосвіт”, яка виробляє продукти з коноплі. Це халва, конопляне молочко та насіння. Та найцікавішими виявилися делікатеси з равликів, яких за сучасними технологіями вирощує екологічна ферма “Еко”. Цікаві враження і смакові вподобання подарували усим охочим незвичайні страви.
Унікальність Сумської області проілюстрували креативні та спокусливі натюрморти, що кличуть зануритись в розкіш почуттів і дарують естетичну насолоду для щирих поціновувачів та гурманів свого життя. Особливості різних культур, перетин торгових шляхів, різноманітні історичні події – все це внесло свої корективи у становлення смаків, що відкривають світу багате розмаїття Сумщини.
Нагадаємо, раніше у Полтаві сотні людей прийшли на фестиваль сиру та вина.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
11:54, 10 жовтня
live comments feed...