• Головна
  • Як правильно варити кукурудзу? Лайфхаки від знавця
14:00, 4 серпня 2019 р.
Надійне джерело

Як правильно варити кукурудзу? Лайфхаки від знавця

Як правильно варити кукурудзу? Лайфхаки від  знавця

Середина літа асоціюється в нас з відпустками, і з різноманіттям овочів та фруктів. Зокрема, це і золотий час для любителів кукурудзи.

Зараз важко уявити без неї кухню, сільське подвір’я ти пляж, і не всі знають, що кукурудзу, чи як її називають маїс, привезли  в Європу з Південної Америки.

Способів приготування кукурудзи – безліч. Можна готувати в пароварці, і в мікрохвильовці та мультиварці , а у цій публікації ми розкажемо вам старовинний спосіб варки - у окропі.

Починаємо готувати.

Взяти свіжі, непошкоджені качани, помити, почистити. Варити одночасно краще однакові качанчики, щоб вони рівномірно проварювалися. Великі розламайте навпіл. Занурюйте їх в киплячу воду. Підсолювати не треба, бо зерна будуть жорсткими. Сіллю посипайте вже під час їжі, або хвилин за 5 до готовності . Краще прикрийте каструлю кришкою.

Як правильно варити кукурудзу? Лайфхаки від  знавця , фото-1

Скільки варити?

Якщо кукурудза молода,  достатньо 20-30 хвилин,  дозріла-40-50 хвилин, ну а якщо ви варите вже, як кажуть, «стару» кукурудзу,тобто в середині-кінці серпня,то не менше 2х годин.

Як відрізнити ступінь зрілості? Молода кукурудза має світло-молочний колір, при натисканні на зернятко з середини бризне мучниста рідина. Зріла має жовтий колір, а перезріла, або «стара»,має характерні поглиблення на зернятках і яскраво – жовтий колір. Варити можна й перезрілу кукурудзу,але тут теж є секрети. Її треба замочити на 4 години у воді з молоком у співвідношенні 1:1,а потім варити звичайним способом.

Як правильно варити кукурудзу? Лайфхаки від  знавця , фото-2

Важливо вміти розрізняти сорти кукурудзи.

Є так звана «кормова», ну так собі за смаком, та й зернятка на початках розташовані нерівномірно, а є  вже завезені до нас і солодкі сорти, наприклад, той же «бондюєль», який солодкий і має повні качани. Куштувати варену кукурудзу краще теплою , бо коли вона застигне, й затвердіють зернятка, хоч і молоді.

Смачної всім кукурудзи !

Раніше ми розповідали Торговельна марка "Диканька" дарує річний запас олії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#страви #приготування #продукти

Коментарі

Оголошення
live comments feed...