• Головна
  • Рецепт старовинної полтавської сирної паски, який здивує усіх
16:30, 26 квітня 2019 р.
Надійне джерело

Рецепт старовинної полтавської сирної паски, який здивує усіх

Рецепт  старовинної  полтавської сирної паски, який здивує усіх

Лічені дні відділяють нас від найсвітлішого свята серед усіх свят – Великодня. Напевно, немає дня більш  урочистого і величнішого. І, мабуть, не випадково припадає  він  саме  на весну, коли все оживає, забрунюється і квітне. Веселяться сині небеса і кришталеві прохолодні води, зеленіє, омолоджується земля. Ми діждалися найсвітлішого дня! Підемо зі своїми кошиками, засланими вишиваними рушниками, до храму Божого, де пахне ладаном, де урочистими піснеспівами очищають і просвітлюють душу, де Христос воскрес у кожному серці. Після того, як проголосить  священник урочисте «Христос воскрес!» ми вітатимемо  одне одного,  і бажатимемо   усім навкруги щастя, здоровя, аби на поля врожай, аби в кожній оселі були мир і злагода, спокій та добро!

А поки що у кожної полтавської господні – безліч турбот і справ. Потрібно підготувати святковий стіл. А передусім – смачну паску. Серед розмаїття продукції ми традиційно віддаємо перевагу ТМ « ЗароГ», яка неодноразово перевірена нами на якість та смак. Наш вибір за «ЗароГ», тому що це – натуральність та традиції, перевірені роками.

Пропонуємо господиням рецепт надзвичайно ніжної сирної паски. Її секретами з нами люб’язно поділилася полтавська господиня Ольга Яременко. « З року в рік, з покоління в покоління ми передаємо й готуємо цю паску. Від неї у захваті і дорослі, і малі,» – каже пані Ольга.

Сирна паска

1 кг сиру кисломолочного ТМ «ЗароГ» 10%

яйце куряче - 8 шт.

Цукор 1 склянка

Родзинки150 г

Цукати за бажанням

Ванільний цукор 1 пачка

Вершкове масло ТМ «ЗароГ» 200 г

Сметана ТМ «ЗароГ» 20% 400 г

Сир перекрутити через мясорубкуабо перетерти через сито, перекласти в марлю та підвісити на ніч для стікання зайвої вологи. До сиру додати відварені та рублені кубиками яйця, цукор, сметану та розтоплене вершкове масло, родзинки та ванільний цукор, все перемішати. Готову сирну масу розкласти в сито та поставити на ніч у холодильник під гніт (банка з водою), зайва волога повинна стекти. Викладаємо паску та прикрашаємо цукатами. Смачного!

Шановні полтавці! ТМ « ЗароГ» щиро вітає Вас із прийдешнім святом!

Хай лине у вись передзвін Великодній,

І кличе молитва душу в політ!

Хай зійдуть на землю щедроти Господні

І крила розгорне оновлений світ!

Хай мир у серці Вашому панує,

Хай ангел Божий щастя Вам дарує.

Ісус Христос – здоров'яшле з небес.

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Паска #рецепт #Великодень #ЗароГ
Останні новини
Оголошення
live comments feed...