• Головна
  • Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками
Новини компаній
12:00, 8 березня 2019 р.
Надійне джерело

Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками

Новини компаній
Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками

Масляна, Масниця, або Сиропусний тиждень – у розпалі! Традиційно, це одне з найулюбленіших свят нашого народу. У ці дні наші предки пригощалися млинцями, налисниками, варениками. Найчастіше їх готували з сиром – не дарма ж Масляну ще називають  Сирниця. Вареники за формою нагадували місяць, адже припадала Масляна на молодика. А золотисті млинці символізували сонце. Вважали, чим ліпше вдаються млинці, тим ласкавішим буде сонце, а отже кращим майбутній урожай. В цей час споживали  рекордну кількість масла та сметани, а також страв, які можна було приготувати з ними.

Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками, фото-1

З понеділка почнеться довгий і суворий піст,  а зараз час насолоджуватися добряками. Ми сьогодні пропонуємо вам кілька рецептів, які будуть до смаку і доросли і дітям.

Звісно, наші предки у кожному дворі мали корів, тому все це готувалося з власної продукції, ми теж за натуральність і проти хімічних домішок, тому придбаємо все необхідне у перевіреного виробника -ТМ « ЗароГ».  

«Зарог» - це не тільки якість. Це ще й наслідування традицій українських виробників.

Назва торгової марки «ЗароГ» походить від назви старовинного села Заріг на Полтавщині, де розташоване підприємство ТОВ «ОРЖИЦЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД». Перше масло на території нинішнього заводу було вироблене ще у 40-ві роки ХХ століття. Через 20 років, у 1960-х рр., тут звели будівлю цеху, що функціонує й досі, та вперше оснастили тогочасним промисловим обладнанням. А в 2013 році було випущено першу продукцію на реконструйованому заводі. 2015 року маслозавод було реорганізовано в ТОВ “ОРЖИЦЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД”, але продукція незмінно виробляється під торговою маркою “ЗароГ”, яка вже зарекомендувала себе на ринку та знайшла свого споживача.

Тому наш вибір – за продукцією "ЗароГ".

Панкейки – заокеанські гості

Спершу спробуємо страву, про яку наші фольклористи – культурологи не мають уявлення, хоча вона – прямий заокеанський родич наших млинців. До вашої уваги - панкейки. Це найпопулярніші млинці у Америці та Канаді. Там без них не обходиться жоден сніданок. Панкейки їдять з кленовим сиропом чи джемом, їх намазують арахісовою пастою тощо.

Перш ніж готувати, йдемо до магазину, де придбаємо нашу улюблену продукцію ТМ « ЗароГ».

Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками, фото-2

Отже, починаємо готувати:

Тісто:

молоко 210 г 

яйце 1 шт

борошно 200 г.

разпушувач 5 г 1 ч. ложка

олія рослинна 3 стол. ложки 

цукор 30 г (2 стол. ложки)

сіль 1/2 ч. Ложки

Яйця взбити з цукром, додати молоко, перемішати.

Додати борошно, розпушувач, сіль.

Постояти 15 хвилин.

Смажити на сухій сковорідці, без жиру.

Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками, фото-3
Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками, фото-4

як з*являться бульки, перегортаємо

Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками, фото-5

Налисники « Миргородські»

Ви були на благословенній Миргородщині? Якщо ні -  то багато втратили!  Це варто зробити хоча  би раз, аби спробувати тамтешні налисники! Без них не обходиться жодна урочистість, жоден святковий стіл. Налисники – місцевий бренд і народний десерт. Його секретами з нами поділилася Катерина Григорівна Ніколенко, знана кухарка з села Велика Обухівка.

Отже рецепт:

Тісто:

    8 - 10  середніх яєць;

    1 літр  молока (звісно, молока ТМ «ЗароГ»)!

     2 столових ложки рафінованої соняшникової олії;

    Цукру кладемо стільки столових ложок , скільки кладемо  яєць

    Дрібка  солі; борошно

Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками, фото-6

Начинка: кисломолочний сир збиваємо блендером, або перемелюємо на м*ясорубці, змішуємо його з м*яким  вершковим  маслом. ( Масло і сир ми теж використовуємо «ЗароГ»)  Потім додаємо за смаком цукор , ванілін, родзинки.  Збиваємо все разом. Увага!  Маса повинна бути ніжною.

Готуються млинці так:

    У високу миску забиваємо яйця і до остаточного розчинення цукрового піску і солі.

    У збиту яєчну масу вливаються молоко, соняшникова олія і вводиться борошно.

Порада! Тісто повинно,  як мінімум, півгодини постояти « аби борошно і у молоко «одружилися»».  (Так казали бабусі)

    Після того  однорідне тісто виливаємо  на розігріту сковороду, де і обсмажуються млинці до рум’яності з обох сторін.

Кожен млинець намазуємо начинкою, скручуємо налисники ( або згортаємо їх конвертиком), складаємо шарами , пересипаємо цукром, потім ставимо у духовку приблизно на 20 – 30 хвилин «умлівати».

Налисники подають  до столу зі сметаною, варенням чи медом. Вони виходять надзвичайно ніжними, буквально тануть у роті.

Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками, фото-7

Увага! Споживайте налисники обережно, адже у них такий смак, що важко утриматися від другого, третього…шостого налисника. Хоча…скоро піст, і в нас ще буде час, аби привести до ладу нашу фігуру!

А що ж робити тим, хто не любить готувати, але хоче порадувати себе?

10 березня об 11:00 на Театральній площі Полтави стартує традиційне загальноміське етносвято «Масляна»! На гостей дійства чекає: театралізована концертна програма, тематичні конкурси, майданчик рекордів, фотозони, майстер-класи з хенд-мейду, виступи кращих творчих колективів та виконавців міста. Традиційно, усі присутні матимуть змогу поласувати смачними млинцями та чаєм

Готуємося до Масляної з американськими панкейками та полтавськими налисниками, фото-8

Офіційний партнер свята ТМ”ЗароГ”. Гостей частуватимуть млинцями із «зарогівськими»  сиром і сметаною!

Смачного вам разом із ТМ «ЗароГ»!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#масниця #млинці #вареники
Оголошення
live comments feed...