Новини компаній
18:14, 28 вересня 2018 р.
Відкрито конкурс для студентів з поїздкою переможців до Кельну та грантами до $100 тис
Новини компаній
У київському Національному університеті харчових технологій 27 вересня урочисто відкрився всеукраїнський конкурс «Харчові технології 2019». Проект є першим з семи освітніх конкурсів, які в 2018-2019 навчальному році реалізує благодійний Фонд Бориса Колеснікова.
З 1 по 28 жовтня на сторінці у Фейсбуці проводиться реєстрація студентів профільних вишів і молодих фахівців до 25 років, які бажають перевірити свої знання і сили в конкурсі. Перший відбірковий етап відбудеться 1 листопада у форматі тестування з профільних предметів. Учасники, які пройшли до другого туру, мають 28 листопада представити власну розробку перед членами журі. Експерти визначать 30 переможців «Харчових технологій 2019». Нагородою для авторів кращих проектів буде поїздка в січні 2019 року до Кельну (Німеччина) на найбільшу у світі виставку кондитерської промисловості ISM.
Президент благодійного Фонду Борис Колесніков побажав майбутнім конкурсантам удачі та запросив талановиту молодь з усієї країни приєднатися до проекту. «Кондитерська промисловість в Україні за останні 30 років зазнала таких змін, що тепер вона може на рівних боротися з будь-якими конкурентами у будь-якій країні. Поїздка юних харчовиків на виставку до Кельну - це можливість побачити, наскільки сильна конкуренція у світі, які нові продукти з'явилися, які в Європі підходи, починаючи від рецептури і закінчуючи дизайном. Про те, що українські кондитери не поступаються зарубіжним, говорить і те, що 95% українського ринку солодощів - продукція вітчизняних компаній. Завдання нашого конкурсу - дати конкурсантам змагальний дух. Кожен з них може домогтися величезного успіху. Що таке національна ідея? Це суспільство рівних можливостей. Ми повинні зробити так, щоб ніхто з цієї молоді не сумнівався у своїх можливостях. Тому Фонд не тільки організовує поїздку студентів до Німеччини, а й паралельно з цим виділить п'ять грантів для авторів кращих бізнес-ідей (від $50 до $100 тис.), щоб вони могли відкрити свою справу в Україні з нашою допомогою», - підкреслив Борис Колесніков.
Студенти зацікавлені і в поїздці, і в грантах, тому з нетерпінням чекають старту конкурсу. «У минулому році я вже брав участь в «Харчових технологіях», пройшов до фіналу, але переможцем не став. Цього разу зроблю усе можливе, щоб виграти. З досвіду скажу, завдяки цьому конкурсу студенти відкриваються з іншого боку: вони видають цікаві, практичні ідеї, захищають конкурсні проекти перед експертним журі, демонструють фахівцям навички самостійної роботи, досліджень, створення нових продуктів і форм бізнесу. Для нас це шанс вийти на світовий рівень, надихнутися, обмінятися думками. Можливо, хтось із нас представить ідею, з якою згодом вийде успішний бізнес, міжнародний патент або улюблений продукт», - розповів Максим Закржевський, студент Національного університету харчових технологій.
Нагадаємо, у минулому році «Харчові технології» об'єднали 800 студентів з усієї України. Автори проектів-переможців стали гостями найбільшої кондитерської виставки ISM 2018 у Кельні. Студенти ознайомилися з передовими кондитерськими і снековими технологіями, побачили новинки та тренди галузі, обмінялися думками з фахівцями великих кондитерських компаній.
Незабаром буде дано старт і іншим конкурсам Фонду Бориса Колеснікова: «Авіатор», «Агро», «Морська справа», «Залізничник», «Архітектор» та «Програміст». Традиційно нагородою переможцям стане поїздка на провідні профільні виставки світу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:53
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
10:32, 3 грудня
11:21, 5 грудня
09:16, 7 грудня
19:00, 10 грудня
19:00, 10 грудня
live comments feed...