• Головна
  • Китайці перевірили безпечність полтавської кукурудзи, яку імпортуватимуть
11:58, 27 вересня 2012 р.

Китайці перевірили безпечність полтавської кукурудзи, яку імпортуватимуть

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула провів робочу зустріч з делегацією Адміністрації з карантину та захисту рослин Китайської Народної Республіки, яку очолював заступник Генерального директора Дослідницького Центру стандартів і технічного регулювання Китайської Народної Республіки Су Жонмінг.

За словами представників делегації, метою візиту в Полтавську область є необхідність проведення аналізу ризиків поширення карантинних організмів при ввезенні кукурудзи з України до Китаю. Тому було прийнято рішення на місці вивчити питання застосування технології виробництва кукурудзи, підходів застосування засобів захисту рослин у боротьбі зі шкідливими організмами, питання організації моніторингу та аналізу якості зерна, нормативно-правову базу, що діє в Україні та регламентує зерновий ринок.

Представляючи Полтавську область, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула зауважив, що Полтавщина — це потужний агарний регіон, що займає провідне місце у державі за рівнем розвитку рослинницької та тваринницької галузі. У агроформуваннях області застосовуються передові підходи до ведення виробництва і продукція, що виробляється в області відповідає всім сучасним міжнародним вимогам.

Підтвердженням цього є те, що Україна сьогодні є потужним гравцем на міжнародному зерновому ринку, з Полтавської області кукурудза експортується у 67 країн світу, що в умовах жорсткої конкуренції на цих ринках є найкращим свідченням високої якості продукції.

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула запевнив китайську сторону, що в області найсерйозніша увага приділяється питанням боротьби з шкідниками, хворобами та бур’янами, особливо питанням запобігання поширення карантинних організмів. Усі хімічні препарати, що застосовуються на полях області є сертифікованими в Україні та світу та відповідають вимогам безпечності. Крім того в області все більшого поширення набуває біологічний метод боротьби із шкідниками кукурудзи, що є позитивним чинником з огляду на актуальність питання екологічності продукції сільського господарства.

На завершення зустрічі було відмічено, що Китайська Народна Республіка, маючи постійний зростаючий попит на сільськогосподарську продукцію, зацікавлена у поглибленні торгово-економічних українсько-китайських зв’язків, і досвід, отриманий від роботи делегації в Україні, матиме подальший позитивний вплив на розвиток міждержавних відносин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
live comments feed...