• Головна
  • На Сорочинському ярмарку заборонили продавати 17 видів продуктів і страв: перелік
17:08, 30 липня 2012 р.

На Сорочинському ярмарку заборонили продавати 17 видів продуктів і страв: перелік

Обласна санепідстанція оприлюднила список продуктів і страв, заборонених до реалізації на Національному торжищі.

Тож наводимо перелік:

  • Молоко та молочні продукти, ковбасні вироби та м’ясокопченості – при відсутності холодильного обладнання.
  • Кремові кондитерські вироби з масляним та заварним кремом.
  • Креми, як десерти,  збиті вершки, молочні коктейлі.
  • Відварене м’ясо та субпродукти (язик, серце, печінка).5
  • М’ясо та яйця водоплавної птиці, кулінарні вироби з них.6
  • Субпродуктові ковбасні вироби (ліверні, кров’яні) та зельці.

7. Страви з січеного м’яса  (котлети, биточки, шніцелі тощо), борошняні, овочеві   страви із м’ясним фаршем (налисники, котлети в тісті, перець з начинкою м'ясним фаршем, тощо).

8. М’ясні фарші.

9. Паштети, холодці,  заливні страви.

10. Шаурма, Хот-доги.

11. Овочеві та м’ясні салати, окрошка.

12. Страви з яєць курячих, качиних, гусячих.

13. Риба солена з концентрацією солі менше 6%.

14. Риба в’ялена, солена, копчена в домашніх умовах, риба гарячого копчення, незалежно від виготовлення.

15. Всі види консервованої продукції, виготовленої в домашніх умовах.

16. Гриби дикорослі свіжі, сушені, солоні, мариновані в домашніх умовах.

17. Харчові добавки не промислового виробництва та фасування.

Про це повідомив Анатолій Журавльов, головлікар обласної СЕС.

І додав, що ці вимоги розроблені на підставі  таких документів:

— Закону України «Про забезпечення санітарного благополуччя населення»            № 4004-XII від 24.02.94

— Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» № 771 / 97 – ВР  від  23.12.1997

— СанПиН 5781 – 91 «Санитарные правила для предприятий продовольственной торговли»

— СанПин 42-123-5777-91 «Санитарные правила для предприятий общественного питания, включая кондитерские цехи и предприятия, вырабатывающие мягкое мороженое»

— Правил роботи дрібнороздірбної торговельної мережі, затверджених Наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України Від 08.07.1996 р. №369 зареєстрованих в Мінюсті 23.07.1996 р №372/1397 із змінами і доповненнями

— Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених Наказом Міністерства економіки та з  питань європейської інтеграції України від 24.07.2002р. № 219, зареєстрованих в Мінюсті 20.08.2002 р №680/6968 із змінами і доповненнями.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Алексей Шепеленко
23 серпня 2020 р., 18:16
Если Вы хотите это все приготовить, то Вам нужно хорошее оборудование для этого. Поэтому Вам будет интересно заглянуть сюда - https://kproekt.com.ua/oborudovanie-dlya-fastfud
Оголошення
live comments feed...