• Головна
  • Копчену та в’ялену рибу краще не споживати
Ботулізм
10:53, 15 червня 2017 р.

Копчену та в’ялену рибу краще не споживати

Ботулізм
Копчену та в’ялену рибу краще не споживати

За останній тиждень зафіксували 2 випадки ботулізму – в селі Микільському Полтавського району та Горішніх Плавнях, причому в останньому випадку чоловік помер.

Потерпілі – чоловік і жінка – купували копчену та в’ялену рибу в офіційних торгівельних мережах.

Віктор Стеблянко, начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА, зазначив, що жінка купувала рибу в селищі Микільське в торгівельному павільйоні. А чоловік купував у селищі Келеберда (теж офіційний магазин) копчену рибу.

 Під час розслідування вийшли не лише на продавців, а й на виробників цієї продукції - епідеміологи виявили чимало порушень.

Сергій Макєєв, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства:

Нашою службою проведено епідеміологічне розслідування. З’ясовано весь ланцюг від виробника до кінцевого споживача. Матеріали по перевірці передані до правоохоронних органів. Виробників та реалізаторів неякісної продукції стає все більше, розповідає Сергій Макєєв. Минулого тижня під час обшуків у селищі Градизьку Глобинського району співробітники Служби Безпеки України виявили розгалужену мережу виробництва та збуту продукції, а також півтора десятки підпільних цехів для копчення та в’ялення риби. Всі вони працювали в антисанітарних умовах та використовували виловлену браконьєрами рибу.

В Україні на сьогодні відсутня сироватка проти ботулізму. Вартість лікування цієї хвороби коштує понад 170 тисяч гривень.

Полтавцям радять взагалі утриматися від споживання риби в’яленої та копченої.

#ботулізм #риба #небезпека
Оголошення
live comments feed...