• Головна
  • Полтавський священник Олег: "Благовіщення - початок нашого спасіння"
15:16, 7 квітня 2016 р.

Полтавський священник Олег: "Благовіщення - початок нашого спасіння"

Сьогодні, в свято Благовіщення Пресвятої Богородиці протидиякон Спаської церкви міста Полтави Олег Книш привітав всіх полтавчан з цим великим християнським святом та розповів про його походження, історію та особливості святкування.

Благовіщення Пресвятої Богородиці - дуже важливе християнське свято, яке пов’язане з Матір’ю Божою, та входить в трійку найзначиміших після Великдня і Різдва Христового. В цей день архангел Гавриїл повідомив Марії, що вона обрана Богом для народження Сина Божого. Вважається, що це була новина, яка змінила долю людства.

Сьогодні в Спаській церкві Полтави служилася Божественна літургія, як основна служба будь-якої доби, було освячення води і служився особливий святковий молебен, де всі віруючі молилися Богу і Пресвятій Богородиці. Біля церкви кожний бажаючий міг налити собі свяченої води, щоб віднести додому частинку цілющої сили.

- Освячену воду можна вживати кожен день. Якщо ви в цей день не причащаєтеся, то пити воду можна вранці. Але якщо є нагальна духовна чи фізична потреба, то можна вживати освячену воду в будь-який час. Звісно з благоговінням, молитвою і духовною розсудливістю. Бо вода є святиня, до якої треба ставитися шанобливо,- наголосив протидиякон.

Полтавський священник Олег: "Благовіщення - початок нашого спасіння", фото-1

Щодо Великого посту, то в цей день він дещо послаблюється.

Священник також розповів, що кількість прихожан за останні роки не змінилася.

Полтавський священник Олег: "Благовіщення - початок нашого спасіння", фото-2

Господь приводить кожну людину до церкви по-своєму: через дурість чи мудрість, через горе чи радість, а хтось є вдячним.  Але як би не було парадоксально, зараз є дуже багато випадків, коли не батьки долучають дітей до віри, а діти - батьків.    

- Без церкви немає спасіння. Церква- це тіло Христове, голова якому – Христос. Поза церквою немає спасіння, тому що в ній відбуваються таїнства, які здійснює сам Бог. Після Страшного суду,щоб людина не пішла на муки вічні, вона повинна долучатися до таїнств за життя, очищати свою совість, яка є голосом Божим людини, щоб людина була примиренна з Богом, з ближніми, з собою і з’єднуватися з ним в цьому житті, щоб і у вічному житті не бути від’єднанню від нього,- зазначив протидиякон Спаської церкви.

Полтавський священник Олег: "Благовіщення - початок нашого спасіння", фото-3

Незважаючи на те, що багато полтавчан все-таки не відвідують церкву, священнослужителі все одно моляться за всіх людей:

- Спасіння - це особиста справа кожного. І є таємницею відносин Господа з кожною людиною. Ми можемо думати, що людина не врятується, живе неправильно, а насправді це лише наші уявлення про неї. Ми молимося за всіх: хто ходить в церкву і за тих, хто не ходить, за християн і тих, хто не прийшов до Бога.

То ж, шановні полтавці, проведіть цей день у відпочинку, спокої та благочесті. Зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці!

IMG_9929

Баланік Валерія

Фото: Ткаченко Ярослав

Більше фото дивіться у фотозвіті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Благовіщення #святкування #церква
Оголошення
live comments feed...