
12:15, 6 лютого 2012 р.
На Полтавщині тепер уміють визначати вміст таурину та глютамату натрію в продуктах
Днями фахівці науково-дослідного Випробувального центру ДП «Полтавастандартметрологія», який оснащений сучасним потужним рідинним хроматографом, доукомплектували цей прилад новітнім обладнанням та освоїли методики по визначенню вмісту в продуктах харчування деяких речовин, наявність яких ще донедавна визначити було неможливо, в їх числі і таурин (амінокислота, яка використовується при виробництві дитячого харчування та енергетичних напоїв) та глютамат натрію (найвідоміший підсилювач смаку, який додають у більшу частину кетчупів, майонезів, ковбас, м’ясних та рибних консервів тощо).
Якщо перша речовина є невід’ємною частиною людського організму, додаткове введення якої необхідно тримати під контролем, то друга негативно впливає на організм людини, зокрема, на зір та нервову систему. Тож контроль за вмістом цих речовин в продуктах харчування має неабияке значення для харчової промисловості. До речі, жодна з лабораторій Полтавщини подібної можливості на сьогоднішній день немає. Незабаром завдяки новому обладнанню планується освоїти методики по визначенню ще ряду амінокислот
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
10:46, 20 лютого
09:57, Сьогодні
119
09:35, 26 лютого
11:52, 18 лютого
09:17, 22 лютого
live comments feed...