З приходом перших осінніх днів на Полтавщині стартував довгоочікуваний грибний сезон.
Журналісти 0532.ua теж вирішили перевірити, чи з’явилися вже гриби під Полтавою, і вирушили на власне «тихе полювання». Результат не змусив чекати: серед лісової зелені вдалося знайти перші «трофеї» - гриби, відомі в народі як «зонтики».
Вони цінуються кулінарами за ніжний смак. Їх маринують, смажать у клярі та готують у різних стравах. Капелюшки «зонтиків» можуть сягати до 30 сантиметрів у діаметрі. Саме вони й вважаються їстівними.
Попри харчову цінність, збирати ці гриби варто з обережністю. Недосвідчені грибники ризикують переплутати парасольку з отруйними видами, серед яких - небезпечна бліда поганка. Саме тому експерти радять брати лише ті гриби, у яких ви абсолютно впевнені.