Зараз триває розпал сезону кукурудзи у супермаркетах і на ринку. Її купують у великій кількості. Але чи безпечні жовті качани для здоров’я? Журналісти 0532.ua вирішили це перевірити на власному досвіді. Для експерименту ми придбали два качани: один у місцевому супермаркеті, інший - у продавців на ринку. Обидва зразки ми протестували за допомогою нітрат-тестера, аби дізнатися, чи містять вони нітрати.
Кукурудза - це один із найулюбленіших літніх продуктів українців. Вона смачна, корисна та універсальна у приготуванні. Однак, як і будь-який сезонний овоч, може містити підвищену кількість нітратів, які накопичуються внаслідок надмірного використання добрив. Саме тому важливо знати, що ми їмо.
Щоб перевірити, наскільки безпечною є кукурудза з різних точок продажу, ми використали спеціальний нітрат-тестер. Він показує, чи відповідає рівень нітратів у продукті допустимим нормам. Приклад показує правдиві дані, так, цифри можуть місцями відрізнятися, якщо кілька разів перевіряти продукт, але, незважаючи на це, нітрати він вираховує.
Кукурудза із супермаркету
Першим ми протестували качан, придбаний у місцевому супермаркеті.