Обласна санепідстанція оприлюднила список продуктів і страв, заборонених до реалізації на Національному торжищі.
Тож наводимо перелік:
7. Страви з січеного м’яса (котлети, биточки, шніцелі тощо), борошняні, овочеві страви із м’ясним фаршем (налисники, котлети в тісті, перець з начинкою м'ясним фаршем, тощо).
8. М’ясні фарші.
9. Паштети, холодці, заливні страви.
10. Шаурма, Хот-доги.
11. Овочеві та м’ясні салати, окрошка.
12. Страви з яєць курячих, качиних, гусячих.
13. Риба солена з концентрацією солі менше 6%.
14. Риба в’ялена, солена, копчена в домашніх умовах, риба гарячого копчення, незалежно від виготовлення.
15. Всі види консервованої продукції, виготовленої в домашніх умовах.
16. Гриби дикорослі свіжі, сушені, солоні, мариновані в домашніх умовах.
17. Харчові добавки не промислового виробництва та фасування.
Про це повідомив Анатолій Журавльов, головлікар обласної СЕС.
І додав, що ці вимоги розроблені на підставі таких документів:
— Закону України «Про забезпечення санітарного благополуччя населення» № 4004-XII від 24.02.94
— Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» № 771 / 97 – ВР від 23.12.1997
— СанПиН 5781 – 91 «Санитарные правила для предприятий продовольственной торговли»
— СанПин 42-123-5777-91 «Санитарные правила для предприятий общественного питания, включая кондитерские цехи и предприятия, вырабатывающие мягкое мороженое»
— Правил роботи дрібнороздірбної торговельної мережі, затверджених Наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України Від 08.07.1996 р. №369 зареєстрованих в Мінюсті 23.07.1996 р №372/1397 із змінами і доповненнями
— Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених Наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002р. № 219, зареєстрованих в Мінюсті 20.08.2002 р №680/6968 із змінами і доповненнями.