Із жуків навчилися виробляти пластмасу

Спеціаліст з дизайну продуктів з Нідерландів Аагжі Хокстра розробила технологію виготовлення пластика з борошняних жуків.

Як повідомляє vesti.ru, мертві тільця жуків дизайнер пропонує використовувати як джерело хітину – природного полісахариду, з якого отримують хітозан, основу майбутньої біопластмаси .

Сьогодні личинки борошняного жука – це свого роду хліб в індустрії тваринних кормів, – говорить Аагжі Хокстра . – Протягом кількох місяців після відкладання яєць дорослі особини Мучника гинуть, залишаючи після себе тонни поки що не непотрібної сировини“.

За словами Аагжі, їй знадобилося півроку, щоб прокласти технологічну стежку між марним сміттям з комах і дешевою екологічно чистою пластмасою. Важкий прес і високі температури буквально плавлять останки жуків, виробляючи матеріал однорідної консистенції. Для виготовлення одного квадратного сантиметра потрібно близько 250 особин.

Из нового материала Хокстра изготавливает украшения и светильники (фото Aagje Hoekstra).

Свій продукт вона назвала Coleoptera, що в перекладі з латині означає “жук”. Новий матеріал водонепроникний, стійкий до температур до 200 градусів за Цельсієм і легко розкладається в природних умовах. Дизайнер вважає, що завдяки цим якостям Coleoptera зможе конкурувати з традиційними пластмасами.

Поки Аагжі Хокстра робить з біопластмаси прикраси та освітлювальні прилади.

Отзывы и комментарии

Написать отзыв
Написать комментарий

Отзыв - это мнение или оценка людей, которые хотят передать опыт или впечатления другим пользователями нашего сайта с обязательной аргументацией оставленного отзыва.
 
Ваш отзыв поможет многим принять правильное решение

. Пожалуйста, используйте форму отзывов для оценок и рецензий, для вопросов и обсуждений - используйте форму комментариев, а не отзывов

Не допускается: использование ненормативной лексики, угроз или оскорблений; непосредственное сравнение с другими конкурирующими компаниями; безосновательные заявления, оскорбляющие деятельность компании и/или ее услуги; размещение ссылок на сторонние интернет-ресурсы; реклама и самореклама.

Введите email:
Ваш e-mail не будет показываться на сайте
или Авторизуйтесь , для написания отзыва
Отзыв:
Загрузить фото:
Выбрать

Комментарии предназначены для общения, обсуждения и выяснения интересующих вопросов. Для оценок и рецензии используйте форму отзывов