• Головна
  • До уваги полтавців: Уляна Супрун розвіяла міфи про вітамін С
09:30, 24 лютого 2019 р.
Надійне джерело

До уваги полтавців: Уляна Супрун розвіяла міфи про вітамін С

До уваги полтавців: Уляна Супрун розвіяла міфи про вітамін С

«Користь вітаміну С для лікування застуд, “покращення самопочуття” – це ще один міф, навіть фейк, і створив його в 1970-ті двократний нобелівський лауреат Лайнус Полінг, відкривач вітаміну С. Полінг написав кілька бестселерів, які перебільшили властивості аскорбінової кислоти і поширив цей фейк світом» - розповіла на своїй сторінці Фейсбук Уляна Супрун:

До уваги полтавців: Уляна Супрун розвіяла міфи про вітамін С, фото-1

-         Пізніші незалежні адекватно сплановані дослідження не підтвердили тези про величезну користь вітаміну С в лікуванні застуди. В базі клінічних досліджень Cochrane опубліковано, що вітамін С не здатний зменшити частоту застуд в населення, тож немає причин додатково його споживати. Втім, додатковий вітамін С дієвий в разі значних фізичних навантажень, наприклад, для марафонців.

https://bit.ly/2yPYTLM

Деякі роботи показали, що вітамін С на 15% скорочує тривалість застуди, тобто люди хворіють, приміром, не шість днів, а п’ять. https://bit.ly/2GY1kRe Але не в разі перевищення дози, а під час споживання денної потреби!

До уваги полтавців: Уляна Супрун розвіяла міфи про вітамін С, фото-2

На день дорослим потрібно вживати 75-90 мг вітаміну С. У випадку передозування у чоловіків вдвічі підвищується ризик утворення каменів в нирках.

https://bit.ly/2U5Sa8O

А споживання понад двох грамів вітаміну С на добу може призвести до нудоти, діареї, блювання, печії, головного болю та безсоння.

https://mayocl.in/2rRXseD

Ще один міф, що найбільше вітаміну С в лимонах. Так, в лимонах справді є вітамін С, але скибки лимону чи чаю із ним не достатньо – щоби спожити 90 мг вітаміну С слід з’їсти великий лимон разом зі шкіркою, бо аскорбінової кислоти там не так і багато. Найкращими його джерелами є шипшина, солодкий та гострий перець, броколі, брюссельська капуста, смородина і ківі. https://bit.ly/2GHc6vA

Цікаво, що асоціація між лимонами та вітаміном С з’явилася у 18 сторіччі. Щоб не захворіти на цингу, моряки брали лимони на борт.

Цинга вбивала майже половину моряків, що перетинали Атлантику, до середини 19 століття, поки мореплавство не пришвидшилося із винаходом пароплавів. На кораблі брали лимони, бо вони добре зберігалися в тривалих мандрівках.

 Коли цинга, руйнується весь колаген в тілі, а новий не здатен утворитися, тож людина страждає від кровотеч, виразок на шкірі і втрати зубів.

Вітамін С бере участь в утворенні колагену та відновленні сполучної тканини, шкіри та кісток, і покращує засвоєння заліза із рослинних продуктів. Ми не здатні утворювати вітамін С, і мусимо його отримувати із їжі.

 https://bit.ly/2IwGpq

https://bbc.in/2ErAEXg

 Популяризація Джеймсом Ліндтом споживання моряками лимонів для попередження цинги збільшило їх експорт з 1300 до понад 20 000 барелів. Деякі дослідники пов’язують розвиток лимонного бізнесу на Сицилії з появою мафії, що стала його контролювати.

https://bit.ly/2SZTWMf

 Коли під рукою розмаїття інших овочів, фруктів та зелені, немає потреби їсти екстра дози аскорбінової кислоти чи лимонів. Харчуйтеся збалансовано та не хворійте

Раніше ми розповідали Уляна Супрун спростувала міф про користь чорної ікри. Натомість радить споживати червону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#реформа #медицина #супрун
Оголошення
live comments feed...